Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان دبیر قرارگاه فرهنگی جهاد کبیر استان اصفهان در یادداشتی با عنوان «تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم» پیشنهادهایی را برای استفادۀ بهینه از قرنطینه خانگی مطرح کرد.

حجت‌الاسلام حسن بابایی در یادداشتی که برای خبرگزاری ایسنا ارسال کرده نوشته است: «این روزها که بر اساس ضرورت، خانواده‌ها در قرنطینه خانگی به سر می‌برند و از سویی یکسره در خانه ماندن می‌تواند خود مایه آسیب شود، می‌بایست با آگاهی بخشی، آموزش، مهارت افزایی و تشویق، خانواده‌ها را نسبت به برنامه‌ها، آیین‌ها و اقدامات فرهنگی، تفریحی و مذهبی سوق داد و این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه رسانه ملی، مساجد و کانون‌های فرهنگی نقش سازنده‌ای دارند. لذا برخی محورهایی که می‌تواند این امر را محقق سازد در ادامه خواهد آمد.

این روزها می‌توان با بهره‌گیری از برنامه‌ها و قالب‌های مختلفِ رسانه‌ای این امور را در خانواده‌ها ترویج کرد:

توجّه و توسّل و تلاوت قرآن کریم

  تلاوت مستمر و روزانه، آموزش و یادگیری قرآن در قالب طرح‌های تلفنی، اینترنتی و غیرحضوری، بهره‌گیری از اپلیکیشن‌های قرآنی که آموزش، مرور و مفاهیم قرآنی ارائه می‌دهند، بهره‌گیری از شبکه تلویزیونی قرآن و رادیو قرآن، هم‌خوانی خانوادگی قرآن در منزل، مطالعه منابع و کتب قرآنی، تفسیر و...  و گوش دادن به فایل‌ها و پادکست‌های صوتی قرآنی.

تقویت ارتباط‌های والدین و فرزندان

انجام بازی‌های خانگی و کاشانه‌ای،  جنبشی حرکتی و... ، قصه‌خوانی و قصه‌گویی، کارهای عملی از قبیل: نقاشی، ساختنی، بافتنی و... ، استفاده از اسباب‌بازی‌ها و کمک‌آموزشی‌های تفریحی، فرهنگی و فکری، آموزش و مهارت افزایی فرزندان در امور اجرایی منزل از قبیل آشپزی و... ، خاطره گویی، طنزپردازی و تفریح‌های خانگی و نمایش و اجرای نمایش‌های خانگی طنز، عروسکی و... .

بهره‌گیری از رسانه‌ها

 مطالعه کتاب و مجلات و روزنامه‌ها، استفاده از کتاب‌های صوتی و پادکست‌های آموزشی، استفاده از نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های محتوایی و کاربردی، بهره‌گیری مدیریت شده از فضای مجازی، استفاده از برنامه‌های تلویزیون، رادیو و آرشیوهای آن‌ها از قبیل تلوبیون و... ، آیین‌های مذهبی، دعا و زیارت دسته‌جمعی خانوادگی، استفاده از مداحی و برنامه‌های صوتی و تصویری مذهبی و ذکر و برنامه‌های سهم‌بندی ذکر بین اعضای خانواده.

ادبیات

شعرخوانی دسته‌جمعی و انفرادی در خانه، حفظ کردن اشعار مفید، مشاعره در قالب‌های ادبی، داستان‌گویی و داستان‌سرائی، مسابقه‌های ناظر به ضرب‌المثل‌ها، تکمیل شعر و... .

توسعه فرهنگ مسجد

در این روزها که حضور نمازگزاران در مساجد محدودشده باید کوشید و مسجد و فرهنگ آن را به خانه‌ها برد. برای مثال با معرفی و آموزش استفاده از اپلیکیشن ها و کتابخانه‌های الکترونیکیِ مفید به خانواده‌ها از طریق فضای مجازی و ... ، ارسال محتواهای مفید در قالب فایل‌های صوتی و تصویری در گروه‌های محلی برای خانواده‌ها به‌ویژه برنامه‌های صوتی و تصویری ویژه کودکان، اجرای مسابقات فرهنگی در گروه‌ها و کانال‌های مجازیِ محلی، انجام خدمات ضروریِ خانواده‌هایِ ناتوان و سالمند (از قبیل خرید مایحتاج و....) توسط جوانان محل در قالب گروه‌های جهادی ، توزیع اقلام بهداشتی در بین خانواده‌های نیازمند و معرفی و آموزش بازی‌ها و اسباب‌بازی‌های فکری، خانگی و جنبش حرکتی.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قرنطینه خانگی اوقات فراغت کروناویروس بهره گیری خانواده ها برنامه ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۸۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام پورثانی با حضور در برنامه ثریا با اشاره به اینکه متأسفانه در سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ و نیروی دم دستی نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسأله را داریم و معتقدیم که درب مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

کد خبر 6097727 علی قدمی

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند